Мендель іде з посади речниці президента Зеленського

Дата: 30 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Прессекретарка президента України Юлія Мендель йде з посади, яку обіймала майже два роки, але тимчасово продовжить виконувати обов’язки до завершення процесу реорганізації комунікаційної роботи в Офісі президента.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише Інтерфакс-Україна.

Джерело: politics.segodnya.ua

Після цього вона планує зосередиться на роботі зі взаємодії з іноземними ЗМІ, уточнив він.

За словами радника голови Офісу президента, комунікація всіх ініціатив президента для зовнішніх споживачів потребує суттєвого посилення.

“Юлія Володимирівна [Мендель] має відмінні зв’язки в цьому секторі медійної спільноти та зможе бути ефективною як радник із міжнародних комунікацій”, – підкреслив він.

Подоляк також зазначив, що “позиція прессекретаря президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена та заповнена”.

Нагадаємо, що Мендель очолила пресслужбу президента Зеленського 3 червня 2019 року. До цього працювала на телеканалах ICTV, “Еспресо”, “112 Україна”, “Інтер”, співпрацювала з The New York Times та Politico.

Журналісти неодноразово обвинувачували її в агресивній поведінці щодо представників преси. Так, у вересні 2019 року під час форуму YES вона відштовхнула журналіста “Радіо Свобода” Сергія Андрушка. Той хотів поцікавитись у Зеленського, чи влаштовує його той факт, що керівник Офісу президента Андрій Богдан у розпал Майдану отримав від тодішнього прем’єр-міністра Миколи Азарова почесну грамоту за сумнівні послуги, про що йдеться в розслідуванні проєкту “Схеми”. Сама Мендель казала, що лише намагалася його зупинити. 

Також є відео, коли прессекретарка буквально фізично відтягує журналіста “Радіо Свобода” Крістофера Міллера від Зеленського, перешкоджаючи йому поставити запитання. 

Тоді медіаспільнота закликала Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки Мендель щодо журналістів, відповідну заяву також підписала ZMINA.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter