Новий голова ОП запевнив, що законів, які обмежують свободу слова, в Україні не буде

Дата: 12 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що в Україні не ухвалюватимуть законів, які б обмежували свободу слова.

Про це він повідомив під час брифінгу.

Брифінг керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Брифінг керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Опубліковано Офіс Президента України Середа, 12 лютого 2020 р.

“Можу сказати від імені президента України, що він є гарантом свободи слова і вільних медіа. Жодних законів, які б обмежували свободу слова, в Україні не буде. Це робота Верховної Ради, ми будемо слідкувати за нею”, – зазначив Єрмак.

Голова ОП запевнив, що захист свободи слова для Зеленського – “особиста справа”.

Нагадаємо, у січні Міністерство культури, молоді та спорту виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”. У законопроєкті, зокрема, пропонують визначити поняття “дезінформація”, “національний інформаційний простір” та розповіли про критерії визначення професійності журналістів.

Водночас, згідно з аналізом медіаекспертів ІМІ, документ передбачає тотальний контроль за інформпростором.

Згодом представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували міністерству утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті і допрацювати його з урахуванням зауважень громадськості.

На думку Комісії з журналістської етики, розроблений МКМС законопроєкт не можливо доопрацювати чи покращити за результатами обговорення і його розроблення потрібно розпочати з нуля.

Із критикою документа також виступили ОБСЄМоніторингова місія ООН та міжнародна організація “Репортери без кордонів”. Остання вважає, що запропоновані норми закону становлять “потенційну загрозу для свободи преси”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter