НАЗК вказало на незадекларовані мільйони Омбудсмана Людмили Денісової

Дата: 11 Вересня 2018
A+ A- Підписатися


Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на посаді народної депутатки Верховної Ради в декларації за 2015 рік не задекларувала 23 840 268 гривень доходу від фінансової компанії.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Окрім того, вона недостовірно вказала тоді розмір своїх внесків до статутних капіталів чотирьох товариств, який відрізняється від реального на суму 5 454 248 гривень.

“Інформація щодо внесків так само недостовірно відображена в деклараціях посадовця за 2016 та 2017 рік”, – зазначає агентство. 

Висновки НАЗК спрямувало до Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада України обрала своїм Уповноваженим з прав людини депутатку з фракції “Народний фронт” Людмилу Денісову. Цьому передували заяви правозахисних українських та міжнародних організацій про те, що процедура обрання супроводжувалася низкою порушень.

За словами правозахисників, весь процес обрання нового Омбудсмана, який тривав протягом року, відбувався у непрозорий кулуарний спосіб, що підриває довіру до інституції. Політично нейтральна посада захисника прав людини стала предметом політичних торгів, а для досягнення такого результату з порушенням Конституції України було ухвалено низку неконституційних змін до законодавства.

11 квітня сім громадських організацій закликали народних депутатів підтримати подання до Конституційного Суду про конституційність процедури обрання Омбудсмана. Вони стурбовані питанням незалежності Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 

17 квітня на брифінгу у Верховній Раді кілька народних депутатів заявили, що готують подання до Конституційного Суду щодо порушень у процедурі обрання Омбудсмана.

Наприкінці квітня Національне агентство з питань запобігання корупції звинуватило Людмилу Денісову в тому, що під час голосування за нового Омбудсмана вона не повідомила про конфлікт інтересів. У липні Печерський райсуд Києва закрив цю справу.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter