Напад на журналістів “Схем”: суд обрав запобіжний захід голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Голосіївський районний суд на засіданні 11 жовтня щодо справи про напад на журналістів проєкту “Схеми” обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22:00 до 6:00 тимчасово відстороненому від посади голові правління Укрексімбанку Євгену Мецгеру.

Про це пише Бабель з посиланням на інформацію прессекретарки Київської міської прокуратури Надії Максименко

Джерело: Watchers Media в телеграм

Йому інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів і незаконне утримання людей.

Ще один фігурант справи, директор департаменту інформполітики банку Володимир Пікалов також перебуватиме під нічним домашнім арештом.

Третьому підозрюваному, очільнику служби безпеки банку Ігорю Тельбізову, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Саме його журналісти “Схем” ідентифікували як особу, яка збила з ніг оператора Олександра Мазура та відібрала в нього камеру

Нагадаємо, що 7 жовтня журналісти програми “Схеми: корупція в деталях” оприлюднили фільм-розслідування “Мецгер, “ДНР”, Sky Mall і 60 мільйонів доларів”, під час роботи над яким на знімальну групу напали в кабінеті голови правління  Укрексімбанку Мецгера.

Напад стався під час запису інтерв’ю з керівником фінустанови. Останньому нібито не сподобалось одне із запитань журналіста Кирила Овсяного, тож він наказав охороні “забрати камери” в журналістів, “дістати з них касети” та видалити відзняте відео.

За фактом нападу Нацполіція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України. Пізніше справу перекваліфікували за частиною 3 цієї статті, яка передбачає суворіше покарання.

Прокуратура вручила підозри Мецгеру та ще одному фігуранту справи про напад – директорові департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову.

Голову правління державного банку підозрюють у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів і незаконному утриманні людей.

На час слідства Наглядова рада банку усунула Мецгера від виконання обов’язків.

Сам Мецгер вибачився перед журналістами, написавши у фейсбуку, що його “надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання”, заявив про “повне усвідомлення відповідальності”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter