На Житомирщині поховали чоловіка, рідні якого заявили про можливе побиття в ТЦК: в центрі кажуть про “напад епілепсії”

Дата: 05 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На Житомирщині 4 червня поховали 32-річного Сергія Ковальчука, якого напередодні в стані коми доставили до лікарні, де він за кілька днів помер. Родина заявляє, що його побили в місцевому райвідділі Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, але там це спростовують. 

Про це розповідає Суспільне. 

Фото: Суспільне

За словами рідних, наприкінці травня додому до Сергія приїхали представники ТЦК та СП, які зазвичай вручають повістки, і забрали його. Чоловік жив сам, сезонно працював на місцевій пилорамі та підробляв, допомагаючи людям. 

“Син вбитий, і все. Що тут говорити? За заключенням, у нього там перелом кістки склепіння та черепа”, – сказав батько померлого Микола Ковальчук на похороні.

Завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів Суспільному, що до них у медзаклад Ковальчук надійшов зранку 29 травня.

“При поступленні стан був вкрай важкий, хворий перебував у комі з діагнозом “закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім’яної кістки, правобічна внутрішньочерепна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами”, – додав він. 

Водночас у місцевому ТЦК та СП переконують, що чоловік помер, бо його “схопив” епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю”. 

“Йому надали першу невідкладну медичну допомогу, викликали карету швидкої. Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво”, – кажуть військові. 

У ТЦК та СП, посилаючись на слова свідків, зазначили, що померлий “декілька днів до цього зловживав алкоголем і був з ознаками легких травмувань”.

Рідні кажуть, що щодо випадку поліція вже відкрила кримінальне провадження. 

“Буду добуватися справедливості, громада просить”, – каже батько загиблого. 

Нагадаємо, що нещодавно в Кривому Розі в ТЦК також нібито від нападу епілепсії помер чоловік. Рідні кажуть, що його забили в центрі, а епілепсії він не мав.  

Це не перший подібний випадок. Так, у квітні в Закарпатській області дорогою до навчального центру у військовозобов’язаного стався епілептичний напад і він помер. Згодом стало відомо, що ВЛК визнала його придатним. 

До цього, в лютому, помер 49-річний мешканець Тернопільщини. Швидка доправила його до місцевої лікарні з території ТЦК, а загинув він нібито через “напад судом”, також спричинених епілепсією. Чоловік прийшов до ТЦ, щоб звірити військово-облікові документи та пройти військово-лікарську комісію. 

Також на Закарпатті хлопець намагався вкоротити собі віку в ТЦК та СП, але посадовці пов’язують це з “вживанням наркотиків”, а не з імовірним тиском, про який кажуть рідні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter