На Закарпатті військовозобовʼязаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру

Дата: 23 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Закарпатській області дорогою до навчального центру у військовозобов’язаного стався епілептичний напад і він помер.

Про це повідомили в Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

Так, військовозобов’язаного транспортували працівники Закарпатського ТЦК та СП, але подія сталась у Львівській області.

Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу військовозобов’язаному, у якого стався напад, та викликав швидку допомогу. Однак медики не встигли.

Обласний військкомат призначив службову перевірку за цим фактом.

“Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним та близьким померлого”, – додали в дописі.

Уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець зазначив, що померлий військовозобов’язаний, згідно з довідкою ВЛК, був визнаний придатним до військової служби.

Наразі Лубінець відкрив провадження щодо ймовірного порушення прав людини.

“Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі. Також мої представники в Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини”, — заявив Омбудсман.

Нагадаємо, що подібний інцидент трапився 27 лютого, коли близько 17-ї години непритомного 49-річного мешканця Чортківського району швидка доправила до місцевої лікарні з території ТЦК. У прокуратурі кажуть, що медики діагностували в чоловіка черепно-мозкову травму, але в поліції кажуть, що лікарі діагностували “напад судом, анамнез епілепсія”. Зрештою він помер.

Зʼясувалося, що 25 лютого чоловік прийшов до ТЦ, щоб звірити військово-облікові документи та пройти військово-лікарську комісію, але останнє не зміг зробити “через алкогольну інтоксикацію”, як переконують правоохоронці. 

Правоохоронці відкрили провадження за фактом ймовірного перевищення влади чи службових повноважень військовослужбовцями ТЦК та СП у місті Бучач на Тернопільщині.

Згодом, 26 березня, у “Фіолетовий день” – день обізнаності щодо епілепсії, в Україні вийшов довідник “Епілепсія: що необхідно знати”. Він допоможе зрозуміти медичні, психологічні та соціальні аспекти епілепсії, дізнатися факти та шкідливі міфи про хворобу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter