У ТЦК на Закарпатті пов’язали спробу самогубства чоловіка з вживанням наркотиків, а не з імовірним тиском

Дата: 18 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Закарпатському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки пов’язали спробу самогубства військовозобов’язаного чоловіка, що трапилася напередодні, з імовірним вживанням наркотичних речовин, а не з тиском, про що кажуть його рідні. 

Про це розповіли в Закарпатському ОТЦК та СП. 

Скриншот відео з інстаграм-сторінки партнерки хлопця

Випадок трапився в Хусті. За словами посадовців, 13 березня прикордонники затримали Євгенія Хабарова, коли той начебто хотів незаконно перетнути кордон.

Наступного дня хлопця привезли для уточнення облікових даних: спершу до міста Іршава, але медкомісії там він не довіряв, тож опинився в Хусті. Під час проходження ВЛК він пішов до вбиральні, де намагався накласти на себе руки. 

Одразу після інциденту рідні Хабарова розповіли, що затримали хлопця не в районі кордону, а в готелі в Виноградові. Водночас нібито відібрали мобільний телефон, документи, гроші та відмовили в адвокаті. 

У Закарпатському ОТЦК та СП переконують, що 14 березня чоловік “поводив себе неадекватно”, а медики, які приїхали на виклик після спроби самогубства, “зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані”.

“Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин”, – кажуть посадовці. 

У спідній білизні хлопця нібито знайшли пластину препарату “Гідазепам” – це транквілізатор, що зменшує емоційне напруження, тривожність, занепокоєння та відчуття страху. Купити в аптеці цей препарат можна лише за призначенням лікаря. 

“У пластині були відсутні 5 таблеток з 10”, – переконують у Закарпатському ОТЦК та СП. 

Посадовці відкидають звинувачення у фізичному тиску на хлопця, а виявлені на його тілі подряпини пов’язали з бажанням зманіпулювати. 

“Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не кидати тінь на співробітників ТЦК, які гідно виконують поставлені завдання”, – кажуть посадовці. 

Поліція вже відкрила кримінальне провадження щодо інциденту за статтею щодо доведення до самогубства.

Нагадаємо, що двох працівників тернопільського ТЦК судитимуть за катування чоловіків. Військовослужбовці лупцювали затриманих, а один з епізодів вдалося зафільмувати та викласти в мережу. Саме завдяки відео дізналися про інцидент. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter