Двох працівників тернопільського ТЦК судитимуть за катування чоловіків

Дата: 08 Січня 2024
A+ A- Підписатися

На Тернопільщині до суду скерували обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців об’єднаного міського ТЦК, які могли катувати чоловіків. 

Про це розповіли в ДБР. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Інцидент, щодо якого судитимуть підозрюваних, трапився в жовтні минулого року. 

Тоді в середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого чоловіка для перевірки документів. Коли виявилося, що він народився в російському місті Мурманськ, утім є громадянином України, йому запропонували проїхати до військкомату. 

“Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК”, – розповідають детективи. 

Вже в ТЦК затриманий познайомився з ще одним чоловіком, якого також силоміць привезли туди. Судячи з повідомлення правоохоронців, в один момент чоловіки намагалися побити та відібрати зброю в чергового.

Військовослужбовці лупцювали затриманих, а один з епізодів вдалося зафільмувати та викласти в мережу. Саме завдяки відео дізналися про інцидент. 

Один з потерпілих отримав унаслідок побиття ушкодження середньої тяжкості, а інший – легкі. Детективи з’ясували, що били чоловіків, щоб змусити пройти військово-лікарську комісію, а також щоб покарати за конфлікт із черговим. 

Солдата-гранатометника обвинувачують у незаконному позбавленні волі людини, катуванні та умисному завдаванні тілесних ушкоджень середньої важкості, а командира відділення охорони – у катуванні та завдаванні легких тілесних ушкоджень. Вироку суду вони очікуватимуть під нічним домашнім арештом. 

Нагадаємо, що торік на Львівщині в приміщенні одного з ТЦК знайшли двох чоловіків, яких там утримували працівники та били. Один з потерпілих казав, що його тримали там майже тиждень після того, як затримали на кордоні під час спроби незаконного перетину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter