У Запорізькій області російські окупанти тримають у заручниках 69 мирних мешканців

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
У Запорізькій області в заручниках, яких утримують російські військові, перебуває 69 людей, з них 13 представники влади.
 
Про це в телеграмі повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.
 
Фото: Getty images

“За даними ОВА, до заручників потрапили 114 цивільних осіб. З них 69 продовжують перебувати в заручниках, 45 звільнено”, йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що 24 людини, які були взяті в заручники, є представниками влади та місцевого самоврядування, з них 11 осіб уже звільнено. Також окупанти взяли в заручники двох журналістів і вже їх звільнили.

Нагадаємо, за даними  ГО “Євромайдан SOS”, з початку нової російської агресії проти України 24 лютого 2022 року на тимчасово окупованих територіях зникли 215 осіб, з них звільнено 72, четверо людей знайдено мертвими.

Українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список оновлюватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter