На Волині у виправній колонії спалах коронавірусу

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

У Цуманській виправній колонії №84 на Волині виявили спалах коронавірусу. 

Про це повідомили в Ківерцівській райдержадміністрації.

Колонія розташована в смт Цумань. За даними райдержадміністрації, коронавірус виявили в чотирьох працівників установи. Водночас два випадки зафіксували лише за останню добу. 

Нагадаємо, що після оголошення карантину правозахисники вже зверталися до влади, щоб та захистила людей, які перебувають у пенітенціарних установах, від впливу коронавірусу. Відомо, що через пандемію тюрми випускають в’язнів, зокрема в США та Ірані.

Однак, як розповідали правозахисникам самі в’язні, єдині заходи проти поширення коронавірусу, про які їм відомо, – це заборона на пересування територією установ, на переміщення засуджених між установами, а також заборона побачень.

Раніше в Чернівецькому СІЗО в’язні порізали собі вени, бо боялися хворого на коронавірус сусіда. Також коронавірус виявили в Лук’янівському СІЗО. Відомо, що на початку квітня моніторинг Офісу Омбудсмана показав, що адміністрація установи не виконує плану заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу, зокрема подекуди там було відсутнє мило для миття рук, а масками забезпечили лише медичний персонал. Через це Уповноважена звернулася до Офісу генпрокурора. Згодом правоохоронці відкрили провадження через недотримання карантину в СІЗО. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter