Із тюрем в США через коронавірус почали випускати в’язнів

Дата: 21 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Через пандемію коронавірусу американські тюрми випускають в’язнів – такі рішення доводиться ухвалювати з огляду на все нові й нові випадки зараження у в’язницях.

Про це інформує BBC News Україна

Напередодні мер Нью-Йорка Біл де Блазіо заявив, що місто вже цього тижня сформує список людей, яких варто звільнити. Йтиметься про ув’язнених за незначні злочини, а також про групи людей, найбільш вразливі для захворювання.

Цю заяву де Блазіо зробив за кілька годин після того, як позитивні результати показали тести на коронавірус охоронця і в’язня тюрми на острові Райкерс.

Повідомляється, що це та сама в’язниця, в якій покарання відбуває голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн. Влада вже повідомила, що найближчим часом його переведуть до іншої тюрми.

Випадки захворювання серед ув’язнених також виявили в інших нью-йоркських в’язницях – зокрема, в тюрмі “Сінг Сінг”.

Також раніше повідомлялося про смерть працівника однієї з тюрем від коронавірусу.

Процес звільнення в’язнів вже запустили й у деяких інших штатах. Приміром, в Лос-Анджелесі впродовж двох тижнів звільнили близько 600 людей.

В окрузі Каягоґа, що в штаті Огайо, через побоювання щодо поширення коронавірусу на свободу так само вийшли кілька сотень ув’язнених.

Адвокати та борці за реформування пенітенціарної системи США кажуть, що люди, які перебувають в тюрмах, стикаються з унікальними ризиками зараження коронавірусом – передусім через відсутність нормальної гігієни.

Станом на 19 березня у США зафіксовано понад 9 тисяч випадків коронавірусу, 154 людини померли.

На звільнення в’язнів пішов також Іран, де для боротьби з пандемією на свободу випустили 85 тисяч людей. На волю в країні виходять лише ті люди, які не скоювали тяжких злочинів та яких перед звільненням перевірили на коронавірус. 

Раніше ZMINA повідомляла, що Міністерство юстиції України розробило низку планових заходів, щоб запобігти можливому проникненню інфекції в будь-яку з установ, що належать до пенітенціарної системи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter