З в’язниць в Ірані звільнили 85 тисяч людей через коронавірус

Дата: 17 Березня 2020
A+ A- Підписатися

З початку березня з в’язниць в Ірані звільнили приблизно 85 тисяч ув’язнених через поширення коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Reuters.

За словами речника судової влади Ірану Голамхоссейна Есмаїлі, таке рішення ухвалили, щоб знизити ризик поширення коронавірусу в переповнених місцях позбавлення волі. На волю, як наголошує влада країни, виходять лише ті люди, які не скоювали тяжких злочинів та яких перед звільненням перевірили на коронавірус. 

“У в’язницях ми вживали запобіжних заходів для протистояння спалаху”, – наголосив Есмаїлі.

Згідно з даними сайту gisanddata, загалом в Ірані 14 991 людина заразилася коронавірусом, 853 – померли, а 4 996 – вилікувалися від вірусу. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня 2020 року і до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). 

Через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі припинили пропускати людей. Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти. Рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду уряд ухвалив і щодо окупованого Криму. 

Кабінет Міністрів також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Про обмеження щодо коронавірусу у світі читайте тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter