У Чернівецькому СІЗО стався бунт: в’язні порізали вени, бо боялися хворого на коронавірус сусіда

Дата: 27 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У Чернівецькому слідчому ізоляторі стався бунт ув’язнених.

Про це повідомили на сторінці громадської організації “Україна без тортур”.

?Учора, 25 квітня, з’явилась інформація про те, що у Чернівецькому слідчому ізоляторі вранці відбувся стався бунт…

Опубліковано Україна без тортур Субота, 25 квітня 2020 р.

Бунт в’язнів відбувся 25 квітня. За даними видання “Обозреватель”, люди в СІЗО дізналися, що до установи помістили особу, хвору на коронавірус. 

“О 8-й годині, під час зміни чергування, ув’язнені з трьох камер чинили персоналу перешкоди та опір під час входження до приміщень для проведення перевірки. Вони забарикадувалися в камерах та наносили собі пошкодження, а співробітникам СІЗО довелося застосувати силу. На знак протесту троє ув’язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один із в’язнів мав венозну кровотечу”, – розповіли правозахисники. 

Керівник установи оголосив збір особового складу за тривогою. У підсумку до сімох ув’язнених застосували фізичну силу, а до одного з них – кайданки. 

Наразі хворий на COVID-19 перебуває в окремій камері в ізольованому блоці, передбаченому для перебування осіб з підозрою / захворюванням на коронавірус. Стан його здоров’я задовільний.

Нагадаємо, що після оголошення карантину правозахисники вже зверталися до влади, щоб та захистила людей, які перебувають у пенітенціарних установах, від впливу коронавірусу. Відомо, що через пандемію тюрми випускають в’язнів, зокрема в США та Ірані.

Однак, як розповіли згодом правозахисникам самі в’язні, єдині заходи проти поширення коронавірусу, про які їм відомо, – це заборона на пересування територією установ, на переміщення засуджених між установами, а також заборона побачень.

Розповіді в’язнів згодом підтвердив і моніторинг Омбудсмана в київському СІЗО. Виявилося, що в установі люди не мають мила, а маски адміністрація видала лише медпрацівникам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter