На Полтавщині жінка звинуватила поліцейського у зґвалтуванні

Дата: 13 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Полтавській області жінка заявила про зґвалтування двома чоловіками, один з яких є чинним дільничним офіцером поліції. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Лубенський відділ поліції. Фото: poltava.to

Постраждала мешканка Лубенського району звернулась до правоохоронців 12 жовтня близько 8 ранку. Жінка розповіла, що напередодні вночі її зґвалтували двоє чоловіків, один із яких – місцевий дільничний офіцер поліції, який з 30 вересня перебував на лікарняному.  

Щодо інциденту ДБР відкрило кримінальне провадження за статтею “Зґвалтування”. Вона передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі. Окрім цього, внутрішнє розслідування розпочала й Нацполіція. 

За останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців, зокрема зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик. Справу наприкінці 2020-го передали до суду. 

Після розголосу керівництво МВС вирішило провести переатестацію складу відділку у Кагарлику, яку не пройшли п’ятеро поліцейських. Серед тих, хто пройшов перевірку, був колишній оперуповноважений Ярослав Леваднюк, підозрюваний у катуваннях. За версією слідства, він разом з двома колегами вдерся у недобудову у січні минулого року, де жили двоє чоловіків. Їх жорстоко побили, змусили залізти в багажник автомобіля та відвезли на безлюдну галявину, де обливали холодною водою. У відділку, куди їх доставили згодом, катування продовжились, зокрема електрошоком.

Левандюка рекомендували підвищити та зазначили, що правоохоронець “добре володіє законодавчою базою, схильний до саморозвитку, ініціативний та добропорядний”.

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів з лав поліції звільнили 142 людини. Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто.

Фотографія обкладинки: Zuma Press

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter