Справу про катування і зґвалтування поліцейськими в Кагарлику скерували до суду

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі закінчили досудове розслідування в справі стосовно п’яти співробітників Кагарлицького відділення поліції в Київській області, яких обвинувачують у катуванні, викраденні та зґвалтуванні.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Слідство встановило, що згадані працівники Кагарлицького відділення поліції для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей. Зокрема, у січні 2020 року троє поліцейських для отримання зізнання у вчиненні крадіжок завдавали двом потерпілим тілесних ушкоджень різних частин тіла, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня.

Також, за іншим фактом, який стався у травні 2020 року, для отримання зізнання потерпілому завдали 17 ударів руками та ногами по різних частинах тіла, внаслідок чого він отримав тілесні ушкодження легкого та середнього ступенів тяжкості.

Крім того, згідно з версією слідства, у травні 2020 року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, катував жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та робив постріли з табельної зброї над її головою.

Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Встановлено, що керівник відділення знав про існування такої практики, проте не вживав жодних заходів реагування на неправомірні дії підлеглих.

Нагадаємо, в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Підозру в катуванні й зґвалтуванні мешканки Кагарлику одразу висунули поліцейським Миколі Кузіву та Сергію Сулимі. Пізніше виявили й інші факти катування затриманих для отримання викривальних свідчень.

Також ДБР оголосило про підозру ексначальнику Кагарлицького відділення поліції у зв’язку з бездіяльністю після отримання інформації про скоєння з боку його підлеглих злочину. За даними слідства, він не вжив жодних заходів для припинення насильства і не повідомив про злочин компетентні органи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter