На політв’язня, журналіста Владислава Єсипенка посилили тиск у російській колонії

Дата: 20 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

На політв’язня, журналіста “Крим. Реалії” Владислава Єсипенка, незаконно засудженого до 5 років позбавлення волі, посилили моральний тиск у Керченській виправній колонії №2. 

Про це Кримськотатарському ресурсному центру розповіла дружина політв’язня Катерина Єсипенко

Джерело: “Радіо Свобода”

Владислав перебуває в умовах, що негативно впливають на його психологічний стан, сказала вона. Проте уточнила, що посилки з продуктами та необхідні речі, які надсилають рідні бранця Кремля, до нього доходять.

Водночас Катерина спростувала інформацію про те, що політв’язню можуть призначити новий строк ув’язнення.

Нагадаємо, що Владислава Єсипенка російські силовики затримали 10 березня 2021 року після відвідування ним акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка, яка відбулася напередодні в Сімферополі.

Російська спецслужба інкримінувала українцю порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ (“незаконне виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин…”).

16 березня ФСБ РФ заявила, що Єсипенко нібито вів “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”, а саме “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей” у Криму.

Політв’язень розповів про катування з боку ФСБ задля потрібних російській спецслужбі свідчень.

На початку 2022 року так званий “Сімферопольський райсуд” засудив Єсипенка до шести років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 110 тисяч рублів. Українця визнали винним у незаконному зберіганні та перевезенні вибухового пристрою. Згодом незаконний “апеляційний суд” змінив термін ув’язнення до п’яти років колонії загального режиму.

Про те, чому справа проти Єсипенка є сфальшованою, ви можете прочитати в матеріалі за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter