Окупанти “пом’якшили” вирок журналісту Владиславу Єсипенку: з шести до п’яти років колонії

Дата: 18 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

“Суд” апеляційної інстанції окупованого Сімферополя “пом’якшив” вирок фрилансеру “Радіо Свобода” Владиславу Єсипенку: з шести до п’яти років колонії загального режиму.

Про це повідомила дружина журналіста Катерина Єсипенко у фейсбуку.

Владислав і Катерина Єсипенки (2021 рік). Джерело: svoboda.org

Також він має виплатити 110 тисяч російських рублів штрафу.

Нагадаємо, що Владислава Єсипенка російські силовики затримали 10 березня 2021 року після відвідування ним акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка, яка відбулася напередодні в Сімферополі.

Російська спецслужба інкримінувала українцю порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ, (“незаконне виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин…”).

16 березня ФСБ РФ заявила, що Єсипенко нібито вів “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”, а саме “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей” у Криму.

Політв’язень розповів про катування з боку ФСБ задля потрібних російській спецслужбі свідчень.

На початку 2022 року так званий “Сімферопольський райсуд” засудив Єсипенка до шести років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 110 тисяч рублів. Українця визнали винним у незаконному зберіганні та перевезенні вибухового пристрою.

Про те, чому справа проти Єсипенка є сфальшованою, ви можете прочитати в матеріалі за посиланням.

У травні 2022 року журналіст та політв’язень став лауреатом премії Американського ПЕН і Barbey Freedom to Write Award 2022. Його нагороду під час церемонії вручення премії в Нью-Йорку отримали дружина та донька Стефанія

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter