На окупованих територіях для учнів початкових шкіл провели пропагандистські уроки щодо “9 травня”

Дата: 12 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Російські окупанти з так званої комісії захисту прав неповнолітніх влаштували пропагандистські уроки для учнів початкової школи на окупованих українських територіях.

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

Під час уроків, що стосувалися кремлівських наративів щодо 9 травня, а також війни РФ проти України, дітям видавали канцтовари з символікою СРСР й змушували вчити російський гімн.

“Таким чином “гастролери” фактично займались зміною самоідентифікації українських дітей, тобто знищенням цілого покоління нації. Це підпадає під міжнародне трактування геноциду й передбачає покарання, яке неодмінно станеться”, – наголосили в ЦНС.

Нагадаємо, що українських дітей, вивезених з тимчасово окупованих територій, росіяни утримують в інтернатах, де їм влаштовують “уроки мужності” та запрошують на зустріч російських військових, або в кадетських коледжах. Після такого “виховання” діти планують вступати до військового училища та ображаються, якщо їх називають українцями.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що сотні дітей, яких вивезли з окупованих територій України до Росії, опинилися у сирітській системі РФ. Про їхню долю більше не звітує російська влада. Ці діти утримуються у школах-інтернатах та в сімейних центрах у різних частинах країни, а також їх внесли до всеросійської єдиної бази сиріт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter