На Одещині чоловік підпалив сусідку, яка “заважала” йому сваритися з дружиною

Дата: 11 Травня 2021
A+ A- Підписатися

В Одеській області правоохоронці розслідують обставини травмування мешканки Ананьївської об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомили в Нацполіції.

Інцидент трапився 10 травня. Постраждала 37-річна жінка того дня намагалася заспокоїти 54-річного нетверезого сусіда, який сварився зі своєю дружиною.

“Агресивно налаштований нетверезий чоловік відреагував на це лайкою, а потім облив сусідку легкозаймистою речовиною і кинув у неї запальничку. Жінку загасили мешканці села, які почули крики про допомогу”, – розповіли правоохоронці. 

Медики, які приїхали на виклик, госпіталізували потерпілу з опіками шиї, тулуба та кінцівок. Наразі її стан оцінюють як стабільно важкий. 

Зловмисника затримали. Правоохоронці розв’язують питання про оголошення йому підозри в замаху на умисне вбивство. 

Нагадаємо, що минулого року за домашнє насильство в Україні засудили 921 людину. За рік кількість повідомлень про домашнє насильство зросла в країні на 66%.

Уже два роки систематичне вчинення фізичного, психологічного чи економічного насильства щодо рідних та близьких в Україні є злочином. Нове законодавство також дозволяє поліцейським видавати термінові заборонні приписи, що зобов’язують кривдника залишити місце проживання постраждалої особи й не контактувати з нею, на строк до 10 днів. Але, як показують дослідження, роблять це поліцейські неохоче. 

Немає єдиної правової позиції щодо видавання заборонного припису й у Верховному суді, куди потерпілі від домашнього насильства змушені звертатись, якщо не можуть захистити свої права в інших судах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter