На Луганщині затримали ексватажка “спецпідрозділу МДБ ЛНР”: суд взяв його під варту

Дата: 19 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Контррозвідники СБУ затримали на Луганщині колишнього бойовика, екскомандира бойової тактичної групи в “окремій бригаді спецпризначення “Одеса” так званого “МДБ ЛНР”, який перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляється на сайті силовиків.

Джерело: ssu.gov.ua

За даними слідства, очолюваний ним підрозділ брав участь у штурмі Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань місцевих жителів. Представник так званої “МДБ” координував пошук і затримання українських патріотів на тимчасово окупованій території області, взаємодію угруповань місцевих бойовиків з російськими кураторами.

Через конфлікт з іншими ватажками бойовиків чоловік пішов “зі служби” й тривалий час переховувався на території Росії.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за:

  • частиною 2 статті 110 “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”;
  • частиною 2 статті 260 “Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань” Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомляла ZMINA, 9 листопада в Києві затримали військового злочинця, ексочільника катівні бойовиків “ДНР” “Ізоляція” Дениса Куликовського. У МВС уточнили, що слідство щодо нього триває вже протягом року, його веде Національна поліція в Донецькій області.

Пізніше правоохоронці оприлюднили відео допиту підозрюваного, де він розповідає про участь у катуваннях полонених, а також про підготовку терактів на підконтрольній Україні території.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter