На Луганщині окупанти викрали та кілька днів ґвалтували жінку, яку вдома чекали діти

Дата: 24 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти на початку квітня викрали 34-річну мешканку Рубіжного в Луганській області та декілька днів ґвалтували, поки вдома на неї чекали діти.

Про це повідомила пресслужба поліції Луганської області.

Джерело: istockphoto.com

Поліцейські розповіли, що жінка пішла по продукти на один з місцевих ринків у тимчасово окупованій частині Рубіжного. Там її затримали представники терористичного угруповання “ЛНР” за звинуваченням у нібито мародерстві.

Жінку повезли на допит, погрожуючи автоматом, забрали телефон та паспорт громадянки України, наказали роздягтися до білизни та оглянули. Потім жительку Рубіжного перевезли та утримували у приміщенні одного з органів державної влади міста, де російські військові влаштували в’язницю.

Вночі жінку перевезли ще раз — до незнайомої будівлі, де один з бойовиків запропонував їй вступити з ним у статеві зносини, погрожуючи, що в разі відмови її зґвалтують всі бойовики, що бувають у приміщенні. Після неодноразового зґвалтування жінку знову вивезли до в’язниці. Наступної ночі все повторилося, йдеться у повідомленні правоохоронців.

Після цього жительку Рубіжного ще декілька днів протримали у полоні, били та допитували, вибивали з неї дані про пересування військової техніки ЗСУ. Потім вивезли до центру міста і залишили.

Повернувшись додому, жінка не знайшла дітей. Виявилося, що їх евакуювали представники Червоного Хреста до Сєвєродонецька. Пішки потерпілій вдалося дістатися однієї з позицій ЗСУ, звідки військовослужбовці відвезли жінку до лікарні, де вона наразі й перебуває.

“Жінка отримує необхідну допомогу медиків та психологів. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі та зґвалтування окупантами. Триває досудове розслідування”, — йдеться в повідомленні правоохоронців.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в селі Запрудка на Київщині російські окупанти зґвалтували двох дівчат.

Про численні випадки зґвалтувань жінок та дітей під час окупації Київщини російськими військами раніше вже повідомляла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та фахівці, які працюють з жертвами цих злочинів, зокрема психологиня Лілія Шакалова

Першу підозру за фактом зґвалтування жінки із села Шевченкове на Київщині в Офісі генерального прокурора оголосили наприкінці березня, однак про такі факти ставало відомо й до цього, зокрема з повідомлень медіа та з перехоплених СБУ розмов окупантів. Нині правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами сексуального насильства не тільки в Київській, але й у Донецькій, Харківській та Херсонській областях. 

Нещодавно запрацював проєкт безоплатної психологічної допомоги постраждалим від сексуального насильства: реабілітація розрахована на дітей, дорослих та членів їхніх сімей. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном +38 073 460 38 60.

Ви також можете допомогти зібрати кошти, зокрема, на екстрені контрацептиви й ліки за рецептом для потерпілих і на набори для збирання та зберігання речових доказів сексуального насильства. Збір почала білоруська благодійна організація BYSOL.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter