У селі на Київщині російські військові зґвалтували двох дівчат

Дата: 12 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Запрудка на Київщині російські окупанти зґвалтували двох дівчат. 

Про це місцеві жителі розповіли Медійній ініціативі за права людини. 

Село Запрудка Іванківського району. Скриншот відео

Село Запрудка розташоване на території Вишгородського району, за 4 кілометри від смт Іванкове, через яке російські військові рухалися в напрямку Києва для штурму столиці. У селі, за словами місцевих, переважно були росіяни слов’янської зовнішності, яких вони називали “строковиками”.

Селяни та місцева влада не уточнили, коли саме трапилися випадки, однак зазначили, що постраждалим від сексуального насильства дівчатам 15 та 16 років. За словами працівника Іванківської селищної ради, один з місцевих, який співпрацював з окупантами, вказував на будинки, де жили діти. 

“Один місцевий скот, який з ними їздив, показував, що отут одна живе, отут інша, яку можна…” – зазначив він.

Про численні випадки зґвалтувань жінок та дітей під час окупації Київщини російськими військами раніше вже повідомляла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та фахівці, які працюють з жертвами цих злочинів, зокрема психологиня Лілія Шакалова

Першу підозру за фактом зґвалтування жінки із села Шевченкове на Київщині в Офісі генерального прокурора оголосили наприкінці березня, однак про такі факти ставало відомо й до цього, зокрема з повідомлень медіа та з перехоплених СБУ розмов окупантів. Нині правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами сексуального насильства не тільки в Київській, але й у Донецькій, Харківській та Херсонській областях. 

Нещодавно запрацював проєкт безоплатної психологічної допомоги постраждалим від сексуального насильства: реабілітація розрахована на дітей, дорослих та членів їхніх сімей. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном +38 073 460 38 60.

Ви також можете допомогти зібрати кошти, зокрема, на екстрені контрацептиви й ліки за рецептом для потерпілих і на набори для збирання та зберігання речових доказів сексуального насильства. Збір почала білоруська благодійна організація BYSOL.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter