На лучанина склали адмінпротокол за неправильне носіння маски

Дата: 09 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція в Луцьку склала адмінпротокол на місцевого жителя, який неправильно носив маску та не реагував на зауваження охоронця в торговельному центрі. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Порушника правоохоронці побачили під час рейду щодо дотримання правил карантину в торговельних центрах міста, який поліція проводила спільно з Держпродспоживслужбою. Дільничний Віктор Томащук розповів, що чоловік спершу відмовився надати правоохоронцям документи, які засвідчують особу, а тому на місце викликали наряд патрульних.

Документи про порушення, які заповнили поліцейські, житель підписав, однак з порушенням, описаним у протоколі, не погоджується. 

Нагадаємо, що Кабмін підтримав запровадження штрафів для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян у суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок. За відсутність захисної маски в публічних місцях для громадян пропонують запровадити штрафи в розмірі 170–255 гривень, а для власників закладів-порушників карантину – 3400–5100 гривень.

За час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. Так, за перебування без маски в під’їзді на 17 тис. грн оштрафували жителя Полтави. Водночас у Чернівецькій області суд відмовився карати чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter