На KyivPride-2023 у Ліверпулі зібралися тисячі людей

Дата: 29 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У британському місті Ліверпуль, де Марш рівності проводить українська громадська організація KyivPride, зібралися тисячі людей.

Про це повідомляє Sky News.

Джерело: Sky News

У заході беруть участь представники ЛГБТ+ спільноти України та Британії.

Ми йдемо разом за Україну, за свободу, щоб нагадати світу та Великій Британії, що війна не закінчилася“, – заявив речник організації Едвард Різ, який прибув з Києва до Ліверпуля для участі у заході.

Різ також зазначив, що ЛГБТ+ люди страждають від відсутності прав у всьому світі. За його словами, боротьба за права ЛГБТ+ спільноти у Сполученому Королівстві, США, Європі та інших частинах світу “ще не завершена, тому дуже важливо об’єднатися.

Організатор Маршу рівності Ленні Емсон високо оцінив співпрацю між Києвом та Ліверпулем.

Нагадаємо, цьогоріч Ліверпуль приймає у себе київській Марш рівності, продовжуючи підтримку після “Євробачення” та демонструючи солідарність з ЛГБТ-спільнотою України. Гасло цьогорічного KyivPride – “Війна не закінчена”. Учасники та учасниці акції маршируватимуть різними країнами, нагадуючи що Україна все ще виборює право на свободу і потребує підтримки.

Раніше ZMINA повідомляла, що у листопаді 2022 року в Україні презентували короткометражний документальний фільм, присвячений першому спільному Маршу рівності Києва і Варшави, який відбувся 25 червня 2022 року під гаслом “КиївПрайд і ВаршаваПрайд крокують разом заради миру”. Тоді на акцію вийшли понад 120 тисяч людей з усієї Європи, а українська колона, яка головувала під час ходи, зібрала близько 3 тисяч учасників та учасниць.

Читайте також: Райдужний колір змінився на камуфляж: як повномасштабна війна вплинула на життя ЛГБТ-людей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter