KyivPride-2023 пройде в Ліверпулі під слоганом “Війна не закінчена”

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У 2023 році Ліверпуль прийматиме у себе київській Марш рівності, продовжуючи підтримку після “Євробачення” та демонструючи солідарність з ЛГБТ-спільнотою України. Гасло цьогорічного KyivPride – “Війна не закінчена”. Учасники та учасниці акції маршируватимуть різними країнами, нагадуючи що Україна все ще виборює право на свободу і потребує підтримки.

Про це виданню ZMINA повідомив спеціаліст з медіа та комунікацій ГО KyivPride Едвард Різ.

За його словами, KyivPride вже другий рік використовує всі можливі майданчики у світі для того, щоб нагадувати міжнародній спільноті про повномасштабну війну і про те, що Україна зараз бореться проти російської навали, яка загрожує всьому цивілізованому світу. 

“Минулого року ми говорили про те, що Україні треба давати більше зброї та звільнити захисників “Азовсталі”. Цього року ми бачимо, що Захід, на жаль, втомлюється від війни. Тому наш слоган цього року – це “Війна не закінчена”. Це рядок з пісні Джона Леннона War Is Over, який ми змінили”, – зазначив Едвард.

Він додав, що прайд-майданчик – це ще один спосіб говорити про війну в Україні з західними партнерами, зокрема, нагадувати їм, що українці борються за правду, європейські цінності та свободу, тому все ще потребують допомоги.

Так, LCR Pride Foundation, благодійна ЛГБТ-організація Ліверпуля, проводитиме захід спільно з KyivPride. Обидві організації закликали ЛГБТ-людей та союзників з міста Ліверпуль, а також українців та українок, які зараз проживають у регіоні та за його межами, приєднатися до цієї спільної події.

Щороку тисячі ЛГБТ-людей та їхніх союзників з усього регіону міста Ліверпуль марширують на знак солідарності, протесту та святкування в рамках міського прайду. 

Як відомо, через повномасштабну війну масові акції на вулицях різних міст України заборонені. Тому Ліверпуль, який гостинно прийняв “Євробачення”, надає вулиці свого міста й для проведення KyivPride. 

“В усіх частинах світу сьогодні ЛГБТІК+ люди вимагають права жити вільно та щасливо. Сьогодні навіть у Великій Британії ми всі усвідомлюємо, як легко можна відчужувати ці права або повністю їх скасувати, тому ми з гордістю ділимося нашим March with Pride цього року з ЛГБТІК+ спільнотами України. Це послання солідарності, єдності та надії для людей тут, у регіоні міста Ліверпуль, і в Києві”, – зазначив генеральний директор LCR Pride Foundation Енді Геррінг.

Слоган KyivPride-2023 – “Війна не закінчена”. Акція на підтримку України цього року охоплює весь світ: в багатьох точках Європи та Америки на прайд-маршах пройдуть українські колони.

Набір охочих очолити українську групу від імені KyivPride триває до кінця прайд-літа-2023. Щоб долучитися до волонтерства, необхідно заповнити анкету

Ленні Емсон, який був одним із засновників KyivPride десять років тому й очолював організацію як виконавчий директор протягом останніх двох років, зазначив, що попри те, що російське вторгнення відібрало в українців право марширувати, міжнародна солідарність дає шанс продовжувати крокувати за Україну, за права ЛГБТ-людей та за свободу.

“У 2022 році Варшавський Parada Rownosci приймав КиївПрайд у столиці Польщі. Цього року Ліверпуль виступає на захист українських ЛГБТІК. Ми закликаємо всі спільноти Великої Британії та Європи: будь ласка, приходьте та підтримайте спільну ходу KyivPride та Ліверпульського March with Pride. Будьте з нами, будьте політичними, будьте видимими”, – наголосив він.

Водночас у столиці України прайд-події – заходи для ЛГБТ-спільноти та їхніх союзників – проходитимуть протягом всього літа.

Нагадаємо, що у листопаді в Україні презентували короткометражний документальний фільм, присвячений першому спільному Маршу рівності Києва і Варшави, який відбувся 25 червня 2022 року під гаслом “КиївПрайд і ВаршаваПрайд крокують разом заради миру”. Тоді на акцію вийшли понад 120 тисяч людей з усієї Європи, а українська колона, яка головувала під час ходи, зібрала близько 3 тисяч учасників та учасниць.

Читайте також: Райдужний колір змінився на камуфляж: як повномасштабна війна вплинула на життя ЛГБТ-людей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter