На Івано-Франківщині прямо на заправці затримали водія туристичного автобуса, в якому перебували 50 людей

Дата: 31 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

30 серпня у Яремче на Івано-Франківщині правоохоронці та працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса із Полтавщини, в якому перебували 50 людей, восьмеро з яких – діти. Чоловік був другим водієм автобуса.

Про це повідомляє “Суспільне Полтава”.

Автобус, в якому їхали туристи із Полтави. Фото: “Суспільне Полтава”

Як повідомила журналістам Юлія, одна із полтавських туристок, яка перебувала в автобусі, працівники ТЦК разом з поліціянтами затримали водія 30 серпня близько 8:20.

“Водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти, у туалет, під’їхала поліція разом із працівниками Надвірнянського районного ТЦК. Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра вранці. Із водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК”, – розповіла Юлія.

Видання зазначає, що пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився від коментарів з цього приводу, та порадив медійникам написати інформаційний запит до Сухопутних військ ЗСУ.

Своєю чергою, юрист Дмитро Моргун на прохання журналістів прокоментував ситуацію так: затримувати водія та забирати його з робочого місця поліція і ТЦК не мали підстав. Цими діями вони порушили конституційне право на виконання трудових обов’язків та перевищили свої службові повноваження. За його словами, правоохоронці можуть кваліфікувати цю справу за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі та перевищення влади або службових повноважень.

Наразі водій, якого затримали, перебуває в Івано-Франківську та проходить військово-лікарську комісію.

Про це розповів журналістам Суспільного другий водій автобуса – Олександр, який самостійно повезе пасажирів до Полтави. Хоча на таку відстань супроводжувати групу має ще один водій.

Нагадаємо, сповіщення військовозобов’язаних поліціянтами та представниками Територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК і СП) обов’язково мають фіксувати, а про протиправні дії працівників поліції слід повідомляти на 102, 112 або на гарячі лінії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter