На Хмельниччині звільнили поліцейського, який напідпитку збив на смерть жінку

Дата: 23 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

На Хмельниччині звільнили поліцейського, який напідпитку збив на смерть жінку. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Фото: UA: Львів

22 лютого ввечері в селі Писарівка 24-річний працівник поліції збив на смерть жінку. Водій утік з місця аварії, однак невдовзі його затримали в сусідньому селищі. За кермом чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. 

“Він звільнений з органів поліції. На жаль, такі ганебні ситуації в багатотисячному поліцейському колективі трапляються. Але ми без жалю відразу прощаємося з тими, хто замість захищати сам порушує Закон”, – зазначив голова Національної поліції України у своєму фейсбуку. 

Наразі матеріали передали до територіального управління ДБР. 

Клименко також розповів про викриття на корупції заступника начальника сектору превенції одного з відділень поліції на Дніпропетровщині. Він вимагав 5 тисяч доларів хабаря, щоб не передавати слідчим матеріалів про шахрайство. Матеріали стосовно нього також передали до ДБР.

Нагадаємо, що за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських. 

Активісти вже не перший рік кажуть про провал у реформі поліції, а звинувачують у цьому очільника МВС Арсена Авакова. Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто

Експерти кажуть, що однією зі складових ефективності поліції, яка прямо впливає на ставлення до громадян та кількість порушень прав людини, є гідні умови праці. Однак, як показують дослідження, в Україні для поліцейських вони такими не є. Так, кожному десятому поліцейському іноді не вистачає грошей на харчування, а для 38% патрульних питання придбання одягу чи взуття спричиняє труднощі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter