На Харківщині знайшли тіла дев’ятьох цивільних, які торік згоріли в обстріляному росіянами автобусі

Дата: 25 Січня 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині правоохоронці виявили тіла загиблих ще торік цивільних, яких російські військові розстріляли в евакуаційній колоні. 

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

Трагедія трапилася 14 квітня минулого року в Боровій – це був другий день російської окупації населеного пункту. 

Місцева влада закликала мешканців евакуюватись, а за день до розстрілу колони повідомила, що більшу частину селищної громади, де мешкало понад 15 тисяч людей, окуповано. Перші згадки про розстріл колони датуються саме 15 квітня.

Як встановили слідчі, росіяни з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї розстріляли два автобуси, які прямували на Луганщину. 

“Наразі встановлено загибель щонайменше дев’яти осіб: вони згоріли живцем в автобусі. Також встановлено, що 13 осіб врятувались”, – кажуть слідчі. 

Дев’ятьох загиблих поховав мешканець Борової. Щодо трагедії відкрили провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством. 

Це не перша новина про розстріл російськими військовими евакуаційних колон. Інколи серед убитих є діти. Торік улітку, коли загальна кількість загиблих дітей дорівнювала 288, журналісти Bihus.Info проаналізували дані щодо більш ніж двох сотень смертей та виявили – понад три десятки з них стосуються саме розстрілів. 

Нагадаємо, що торік у березні на житомирській трасі росіяни облаштували бойову позицію, де розстрілювали автомобілі з цивільними. Внаслідок цього 13 людей загинули, а шість дістали поранення.

Правоохоронці вже ідентифікували десятьох росіян, причетних до цього.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter