На Харківщині загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Харківській області загинув військовий фотограф Арсен Федосенко внаслідок важкого поранення від влучання керованої авіабомби. 

Про це повідомили військовослужбовець і журналіст Тарас Березовець, а також  колишній народний депутат Борислав Береза на своїх сторінках у фейсбуку.

Військовий фотограф Арсен Федосенко. Фото з фейсбуку

Як пригадує Березовець, вони познайомилися з Арсеном навесні 2022 року під Купʼянськом і кілька місяців разом були військовослужбовцями 518 батальйону в складі 1 окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. 

Він зауважив, що фоторепортажі Арсена про війну зʼявлялися в стрічках інформаційних агенцій протягом двох років і вже після того, коли він перейшов на службу до Генерального штабу ЗСУ.

“Запамʼятав Арсена постійно націленим на роботу, усміхненим і задоволеним навіть тоді, коли він валився з ніг від втоми”, – додав військовий. 

Береза ж розповів, що познайомився з Арсеном у травні 2022 року в Запорізькій області, коли вони з групою журналістів їздили лінією фронту й робили репортажі про військовослужбовців.

“Дуже талановита людина була. Майстер. І справді світла людина. Військовий фотограф завжди ризикує життям, щоб ми побачили більше. Багато фотокарток, які ви бачили у стрічці СтратКому, – це його роботи. Він показував усім нам обличчя українських героїв у пікселі”, – наголосив Береза.

Військового фотографа поховають у Києві.

Арсен Федосенко до повномасштабного вторгнення займався фотографією. Художник-графік за освітою, він почав знімати на другому курсі інституту, в 1996-му. Працював у видавничій, рекламній, навчальній галузях, завжди залишаючись художником. Із 2010 року займався художніми й культурними фотопроєктами в співпраці з Національною філармонією України, посольством Італії.

Арсен – автор багатьох фотовиставок. Його різножанрові роботи відомі в Україні та за її межами, зберігаються в приватних колекціях України, Норвегії, Німеччини. Упродовж п’яти років працював з вином, відвідував виноробні України й фотографував виноробів.

Нагадаємо, раніше на Харківському напрямку під час виконання бойового завдання загинув співзасновник громадської організації “Штука”, активіст проєкту “Будуємо Україну Разом” та ГО “Новий Донбас”, випускник  програми “Управління неприбутковими організаціями” Інституту лідерства та управління УКУ Іван Парамонов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter