Поліція повідомила про ймовірну загибель 13-річної Софії Раєцької, яку шукали після обстрілу евакуаційної колони на Харківщині

Дата: 08 Травня 2022
A+ A- Підписатися

13-річна Софія Раєцька, яку рідні шукали через соцмережі, ймовірно, загинула під час евакуації: автомобільну колону з Вовчанська, яка їхала у бік Харкова, розстріляли російські військові.

Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов у фейсбуку.

Місце розстрілу евакуаційної колони

Інформацію про втрату звязку із людьми, що рухалися колоною з 15 автівок близько смт Старий Салтів у напрямку Харкова, щоб виїхати на територію підконтрольну ЗСУ, поліцейські отримали ще 4 травня. Але через бойові дії дістатися місця руху колони не було можливості.

Місце знаходження колони правоохоронці встановили 6 травня. Болвінов уточнив, що на місці слідчі виявили розбитий ворожий танк, у 150 метрах від нього в напрямку колони — два обгорілі трупи з залишками військової форми РФ. Ще через 300 метрів від них було шість автівок із отворами від куль та уламків. У автомобілях знайшли тіла чотирьох загиблих, попередньо — учасників евакуаційної колони.

Ідентифікувати особи загиблих не є можливим через їхній стан, написав поліцейський.

Він наголосив на тому, що слідчі провели всі необхідні дії із фіксацією кожної деталі.

Окремо Болвінов розповів про Софію Раєцьку, яку рідні шукали через соцмережі. За його словами, в одній з автівок знайшли рештки тіла та кулон, на який зсилаються родичі розшукуваної дитини. 

Про зникнення дівчинки раніше розповіла радниця голови Харківської обласної ради Наталія Попова. Вона уточнила, що після обстрілу колони мама та 6-місячна сестра Софії потрапили до Вовчанської лікарні, у мами — важка травма. Щодо Софії була інформація, що її разом з іншими пораненими доставили до Чугуївської лікарні, але вона не підтвердилася. 

За даними Офісу генпрокурора, станом на ранок 8 травня в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації постраждали понад 638 дітей: 225 дітей загинули та понад 413 поранені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter