Мурал із зображенням Буданова на вулиці Введенській у Києві приберуть з історичної будівлі

Дата: 20 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Мурал, на якому зображений очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, приберуть з будівлі на вулиці Введенській у Києві. Оскільки цей будинок є памʼяткою архітектури місцевого значення.

Про це повідомили в КМДА. 

Джерело: інстаграм-канал sestry_feldman

“Ми заряджаємося від того поля, на якому виросли. Навіть, якщо буде буря і град, ми все одно будемо тут рости, тому що є люди, які не бояться дивитися за обрій. На роботу надихнув Кирило Буданов”, – написали сестри-художниці Мішель та Ніколь Фельдман, які створили стінопис із Будановим на фоні ромашкового поля та з котом у руках.

Мурал самовільно нанесли на бічний фасад будинку-памʼятки архітектури місцевого значення, а законодавство цього не допускає, пояснили у департаменті охорони культурної спадщини КМДА та  наказали привести фасад пам’ятки до належного стану.

Натомість для муралу з Будановим пропонують альтернативне місце – “у міському просторі, яке за умови проходження процедури, описаної в Порядку, та отримання відповідних погоджень можна буде використати для реалізації цієї ініціативи”.

Нагадаємо, у листопаді минулого року влада Києва після обурення громади підтримала петицію проти хаотичного створення муралів, створювати нові стінописи заборонили до моменту, поки Київрада затвердить прозорий і відкритий механізм погодження їхніх ескізів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter