Міністр культури вибачився за “генетику” українців на півдні та сході України

Дата: 23 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Міністр культури України Євген Нищук вибачився за своє висловлювання про “генетику” мешканців південних та східних регіонів України.

Напередодні міністр у ток-шоу “Свобода слова” телеканалу ICTV пояснював ситуацію, що склалася на сході і півдні України, “прірвою свідомості”.

“Коли ми так багато говорили про генетику на Запоріжжі, Донбасі, це ж міста завезені. Немає там ніякої генетики – це свідомо завезені міста… Це була технологія Радянського Союзу”, – заявив Євген Нищук, чим спричинив різку критику у соцмережах та серед деяких політиків.

У середу Євген Нищук повідомив, що його слова неправильно зрозуміли.

“Тривалий час історичні та культурні проекти недофінансовувалися. У цьому руслі, я говорив, що формується момент духу. А всіх зачепило слово “генетика”. Якщо воно когось зачепило, я щиро перепрошую”, – цитує міністра ВВС Україна.

За його словами, він мав на увазі збільшення уваги до “культурного діалогу та обміну в східних областях, оскільки тривалий час було перекручення або недофінансування тих чи інших проектів”.

“Я вибачаюсь за слово “генетика”, я мав на увазі зовсім інший сенс… Я казав про завезених людей. Ці люди не отримували потім повноцінної інформації про історію того краю, про його традиції. Наша місія зараз – дати доступ до цього всього”, – сказав міністр на брифінгу.

Він також не збирається подавати у відставку: “За що у відставку? За те, що я люблю українську культуру, віддаю їй зранку до ночі свій час?”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter