Майже 700 мешканців Харківщини придбали нове житло за програмою “єВідновлення”

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У межах “єВідновлення” житловими сертифікатами скористалися майже 700 мешканців Харківської області. Трохи менш як 500 людей купили нове житло на Харківщині, ще близько 200 – в інших регіонах України.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки російського обстрілу Харкова. Архівне фото

За словами посадовця, 485 постраждалих від російської агресії придбали нові квартири або приватні будинки на Харківщині, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

Суми компенсацій на ремонт житла сягнули понад 2 мільярди гривень, з яких більш як 1,8 мільярда гривень вже надійшли на рахунки майже 20 тисяч заявників.

Він додав, що за цей час з області евакуювали майже 12 тисяч людей.

“Поруч із цим вже розпочинаємо підготовку до зимового періоду саме у місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, тому що розуміємо, що до Вовчанська людям повертатися вже нікуди. Бо місто майже на 90% зруйноване окупантами. Тому маємо думати над покращення умов проживання і в тому числі залучати по максимуму програму “єВідновлення”, – наголосив Синєгубов.

Також він зазначив, що наразі в області розглядають подальшу евакуацію цивільних з півночі регіону: за золочівським та богодухівським напрямками. Звідси вже евакуювали майже 120 родин з дітьми, які мають статус дити-сироти чи дитини, позбавленої батьківської опіки.

Крім того, вдалося вивезти більш як 500 людей з інвалідністю. Далі ОВА може розширити перелік населених пунктів, з яких евакуюватимуть людей.

Нагадаємо, станом на 10 червня з Харківщини евакуювали 11 767 людей з Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

Раніше ZMINA повідомляла, що за рік через комплексну програму “єВідновлення” 57 тисяч українців відбудували чи придбали нове житло. Найбільше заявок надсилають жителі Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, а також Чернігівської та Херсонської областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter