За рік роботи програми “єВідновлення” понад 55 тисяч українців відбудували чи придбали нове житло

Дата: 12 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За рік через комплексну програму “єВідновлення” 57 тисяч українців відбудували чи придбали нове житло. Найбільше заявок надсилають жителі Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, а також Чернігівської та Херсонської областей.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Наслідки російського обстрілу Харкова. Архівне фото

За його словами, у березні 2022 року в програмі “Дія” запустили можливість громадян повідомляти державу про пошкоджене чи зруйноване майно. Це стало основою для запуску у травні 2023-го комплексної програми “єВідновлення”.

За рік 54,5 тисячі українців вже отримали виплати для відбудови пошкодженого житла на більш як 5,8 мільярда гривень, а 2,8 тисячі українців придбали нові домівки за житлові сертифікати.

Зараз працюємо над розширенням послуги, щоб українці могли використати сертифікат “єВідновлення” для послуги “єОселя”, — поінформував віцепрем’єр-міністр.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури додали, що за рік роботи державної програми “єВідновлення”, з 10 травня 2023 року, на ремонт або придбання нового житла замість зруйнованого внаслідок бойових дій виплатили вже більш як 11 мільярдів гривень.

Найбільше заявок надходить від жителів Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, а також Чернігівської та Херсонської областей.

Нагадаємо, близько 11 тисяч українських родин, житло яких повністю знищила армія РФ, придбали нові помешкання за програмою “єВідновлення”. Найбільше нерухомості купували у Київській області.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці січня поточного року в Україні розпочався новий етап програми “єВідновлення”, він передбачає надання компенсації на відбудову житла на власній земельній ділянці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter