Лукашенко закликав білоруських журналістів “не годувати його байками про незалежні медіа та демократичні цінності”

Дата: 28 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На Форумі медійної спільноти Білорусі в Могильові самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні треба посилювати пропаганду та ідеологічну роботу, а також закликав не соромитися цих понять.

Про це повідомляє провладне інформаційне агентство Белта.

Фото: Белта

“Треба посилювати пропаганду та контрпропаганду, ідеологічну роботу. Хочу, щоб молоді журналісти це засвоїли, Не треба соромитися цих слів та понять. Чи на Заході їх немає? Є. Просто назвали іншим словом – піар, тобто робота з громадською думкою. Суть одна. От нехай і працюють із громадською думкою на своїй території”, – сказав Лукашенко.

Він також закликав медійників “не годувати його балачками про нібито незалежні ЗМІ й демократичні цінності”. За словами Лукашенка, на Заході начебто переслідують і закривають медіа, які не погоджуються з діями влади, а журналістів – “кидають до в’язниць”. Водночас жодного такого прикладу Лукашенко не навів.

Утім, порівняння з переслідуваннями журналістів його режимом він відкинув, заявивши, що в Білорусі “претензії до окремих журналістів були не через їхню думку чи позицію, а тому, що вони повелися як зрадники – почали ламати й руйнувати країну”.

Нагадаємо, що в березні цього року Господарський суд Мінська ліквідував ЗАТ “БелаПАН” – перше незалежне інформаційне агентство Білорусі. Позов щодо цього подавав прокурор Першотравневого району міста. Рішення не оскаржувалося та набрало законної сили.

Агентство припинило роботу в Білорусі ще в листопаді 2021 року, коли Комітет держбезпеки визнав його “екстремістським формуванням”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter