Лікування безпліддя цього року найпопулярніше у Львові та Києві: як отримати допомогу?

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З початку року найбільше послуг з лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій надали у Львові та Києві. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: thefederalist.com

Йдеться про два заклади – комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради “Львівський обласний клінічний перинатальний центр” та товариство з обмеженою відповідальністю “Медичний центр “Добробут-поліклініка” в Києві. 

Лікувати безпліддя нині можна вже в 15 медзакладах у семи областях, зокрема в Київській, Львівській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Рівненській та Чернівецькій. ZMINA розповідала, що треба зробити, щоб отримати допомогу

Станом на 31 липня 2024 року за відповідним пакетом медичних послуг уклали договорів на 50 мільйонів гривень.

Кількість закладів, що лікуватимуть безпліддя, поступово збільшуватимуть, бо розвиток репродуктивних технологій є одним із пріоритетів охорони здоров’я на наступні сім-вісім років. 

Нагадаємо, що російська агресія спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни міграцію українців. Розрахунки експертів свідчать, що через війну населення України може скоротитися на 5 мільйонів до 2030 року, а до кінця століття – до 22 мільйонів. 

Окрім цього, робоча сила в країні до 2030 року скоротиться до 11,7 мільйона, а вже за кілька років пенсіонерів буде більше, ніж тих, хто працює. 

Від початку повномасштабного вторгнення Росії народжуваність в Україні впала на рекордні 28%. Нині на одного новонародженого припадає троє померлих людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter