Кривдник лікаря-ветерана на протезах в Одесі був радником підозрюваної у корупції віцепрем’єрки Стефанішиної

Дата: 04 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Чоловік, який напередодні облаяв через інвалідність у ветклініці в Одесі лікаря-ветерана на протезах Олексія Притулу, працював позаштатним радником віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної, підозрюваної у корупції.

Про це повідомили в офісі віцепремʼєрки журналістам “Громадського”. 

Скриншот відео

Чоловіка, який образив Притулу, звуть Вадим Шевеленко. Після розголосу історії у медіа він перепросив лікаря, втім, той вибачень не прийняв та написав заяву до поліції.

Стаття, за якою порушили провадження, передбачає штраф від 51 до 119 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або ж адміністративний арешт на строк до 15 діб.

У офісі Стефанішиної кажуть, що Шевеленко у них нині не працює. 

Офіс віцепрем‘єрки розуміє суспільне обурення, вважає таку поведінку неприйнятною, такою, що не відповідає нашим цінностям. Ситуація має бути вирішена у правовий спосіб”, – додали там. 

Лікар Притула, розповідаючи про інцидент наголошував, що він є яскравою ілюстрацією “про підводні камені на шляху до повернення ветеранів з інвалідністю до роботи й звичайного життя”.

Нині більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Нагадаємо, що в Україні налічують 1,2 мільйона ветеранів. Попри високий рівень довіри до ЗСУ, ветерани продовжують стикатись із нерозумінням суспільства. 

Щоб власними діями не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter