Фейсбук оголосив про посилення протидії груповим атакам у соцмережі

Дата: 20 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Компанія “Фейсбук” посилює заходи щодо протидії скоординованим групам, які порушують політику користування соцмережею: основні зусилля спрямовуватимуть на пошук та припинення атак на інших людей на платформі – від операцій прихованого впливу та цільового кібершпигунства до діяльності шахраїв і спамерів.

Відповідну інформацію оприлюднено на офіційному сайті компанії.

Джерело: pixabay.com

Натаніел Глейхер, який відповідає в компанії за політику безпеки, зазначив у тексті повідомлення, що Facebook постійно вдосконалює свої можливості захисту користувачів та поглиблює розуміння різних видів загроз і, відповідно, способів протидії. За його словами, різні команди в компанії впродовж останніх місяців опікувалися розширенням можливостей для відповіді на загрози з боку окремих користувачів, а також цілих груп акаунтів.

“Для ефективнішої відповіді на такі організовані зусилля ми створили протоколи примусового застосування, які дозволяють нам вживати заходів проти основної мережі облікових записів, сторінок та груп, які ведуть таку діяльність”, – сказав він.

Також фахівець попередив, що компанія “може вдатися до певних кроків, зокрема до скорочення контенту, а також відімкнення облікових записів, сторінок та груп”.

Нагадаємо, що Facebook має власну політику для користувачів соцмережі щодо поширення правдивої інформації та запобігання фейкам, мові ненависті тощо. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що месенджер WhatsApp, який належить американській компанії Facebook, почне обмежувати можливості користувачів застосунку, які не погодилися з новою політикою конфіденційності. На початку року стало відомо, що персональні дані користувачів передаватимуть корпорації.

Facebook придбала месенджер наприкінці 2014 року. У січні поточного року застосунок оновив угоду користувача й адміністрація повідомила, що відтепер передаватиме особисті дані корпорації. Компанія отримає, зокрема, реєстраційні дані акаунтів, дані про транзакції, службову інформацію, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter