Колишній президент РФ Медведєв закликає створити відкриту базу з даними “ворогів Росії”

Дата: 17 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Колишній президент Росії Дмитро Мєдвєдєв закликав створити в РФ відкриту базу з персональними даними людей, яких він називає “ворогами” країни. 

Такий заклик він опублікував у телеграмі. 

Ілюстраційне зображення. Фото: cepa.org

Свою публікацію колишній російський очільник пов’язав з дискусіями щодо надання Україні дозволу бити по території РФ іноземною зброєю. Медведєв закликав готуватися заздалегідь до цих ударів та “пам’ятати про злочинні заклики окремих західних виродків і готуватися до відплати”

“Попри низку очевидних правових питань варто подумати про створення відкритої громадської бази наших ворогів із зазначенням їхніх персональних даних. Для цілком прикладних цілей”, – запропонував він. 

Подібні заклики лунають у Росії не вперше, а в деяких регіонах провладні активісти власноруч готують списки “ворогів”. Так, у російському місті Волгоград на місцевому телеканалі в прямому етері ведучий зачитав імена щонайменше 15 людей, які після смерті опозиціонера Олексія Навального приносили квіти до стихійних меморіалів.

Автори списку казали, що склали його, послухавши настанову Путіна про боротьбу з інакодумцями. 

Російські високопосадовці за час, що триває повномасштабне вторгнення в Україну, вже закликали “винищувати” власних громадян, які не підтримують нападу, а мешканцям окупованих українських територій погрожують трудовими таборами в Сибіру. 

Нагадаємо, ПАРЄ визнала путінський режим диктатурою, що загрожує світу. 

За понад два десятки років путінізму легальний протест у РФ перетворився  на “злочин”, а репресії сягнули радянського рівня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter