У Росії посадовці дозволили провести екопротест за умови, що учасники заплатять за це

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У Росії в місті Гатчина посадовці дозволили провести екоактивістам мітинг проти побудови полігону для сміття  лише за умови, якщо вони самі оплатять усі заходи із забезпечення безпеки. 

Про це повідомляє тамтешнє видання 47news. 

Ілюстраційне зображення роботи російських силовиків на мирній акції протесту. Фото: AP

Російські посадовці вирішили, що для того, щоб реалізувати своє право на свободу зібрань, учасники мітингу мають заплатити за встановлення металодетекторів та антидронових систем, а також покликати силовиків для охорони. 

“Хіба не поліція має за це відповідати?” – цікавиться одна з активісток. 

Ціна оренди лише одного металодетектора може коливатись у межах кількох десятків тисяч рублів або понад 12 тисяч гривень, а антидронові системи фізичні особи взагалі не можуть орендувати на кілька годин, тож вимоги посадовців виконати неможливо. 

Російській владі знадобилось майже два десятки років та внесення понад десяток пакетів правок до законів, щоб перетворити легальний протест  на “злочин”. Федеральне законодавство забороняє влаштовувати протести біля будівель судів, в’язниць, президентських резиденцій, служб екстреної допомоги, а регіональне законодавство робить ці обмеження ще більш жорсткими, наприклад, забороняючи протестувати біля зупинок громадського транспорту.

Детальніше про це можете прочитати за посиланням

Нагадаємо, що торік ПАРЄ визнала путінський режим диктатурою, що загрожує світу.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter