“Каже “з’їм москальонка”: Львова-Бєлова поскаржилася на труднощі виховання викраденого маріупольського підлітка 

Дата: 05 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Уповноважена з прав дитини при президенті Росії Марія Львова-Бєлова скаржиться, що через викраденого для неї з окупованого Маріуполя 15-річного хлопчика, якого вона називає всиновленим, її родина стикається з труднощами.

Про це Львова-Бєлова розповіла під час своєї пресконференції 4 квітня.

За її словами важко виховувати підлітка, вивезеного з  тимчасово окупованої території України:

“Важко реагувати, коли він бігає за моїми молодшими дітьми й каже: “З’їм москаленка”. Але я розумію, що це пов’язане не з ним, а з тією антиросійською восьмирічною пропагандою, яка була на території Маріуполя”. 

Львова-Бєлова розповіла, що хлопець нібито почав називати її мамою. А на 16-річчя,  яке відзначали 4 квітня, вони подарували йому торт, кульки й телефон. У попередні кілька років, за її словами, підліток нібито не святкував дня народження. 

Марія Львова-Бєлова подякувала Путіну за викраденого для неї з окупованого Маріуполя 15-річного хлопчика, якого вона називає всиновленим.

Раніше ZMINA писала, що російська уповноважена з прав дитини зізналась, що російські спецслужби завадили поверненню депортованого з Маріуполя хлопця-сироти до України, де мешкає його старша сестра. 

Як відомо, у травні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини президента Росії Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнному злочині незаконної депортації дітей з України до Росії. 

4 квітня Британія заблокувала виступ Львової-Бєлової на “неформальному засіданні” в ООН та порадила організувати його в Гаазі. 

За офіційними даними української влади, Росія депортувала з України понад 16 тисяч дітей. З них 4390 вихованців спеціальних дитячих закладів – дітей-сиріт, напівсиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, 

Українських дітей розміщують у 57 регіонах РФ, зокрема в Сибіру, а також перевиховують у щонайменше 43 так званих “освітніх таборах”.

Деякі з дітей, яких вдалося повернути до України, розповіли про знущання та погрози фізичними покараннями з боку викрадачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter