Дитяча уповноважена Росії подякувала Путіну за викрадену для неї з Маріуполя дитину

Дата: 16 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Російська уповноважена при президентові з прав дитини Марія Львова-Бєлова подякувала Путіну за викраденого для неї з окупованого Маріуполя 15-річного хлопчика, якого вона називає всиновленим. 

Відео зустрічі Бєлової та Путіна розповсюдили російські пропагандистські медіа. 

Фото: Mikhail Klimentyev/Sputnik

За керування кампанією примусової депортації українських дітей Львова-Бєлова вже знаходиться під санкціями ЄС, Великої Британії, США, Канади, Швейцарії, Австралії, Японії та України. 

З березня минулого року, за її словами, у родини росіян вдалось помістити дітей з так званої категорії, що важко влаштовується” – це великі сімейні групи по п’ять-шість осіб. Львова-Бєлова прозвітувала, що одна родина з Московської області стала співучасницею викрадення дев’ятьох дітей.

Судячи з усього, мають на увазі російську родину Шемякіних. Вони стали героями четвертого епізоду багатосерійної реклами про викрадення українських дітей, створеної росіянами торік, ймовірно, за державні кошти. 

“Ну, Володимире Володимировичу, завдяки вам… Тепер я знаю, що таке бути мамою дитини з Донбасу – складно, але одне одного точно любимо”,сказала Львова-Бєлова. 

Для “ідеологічного перевиховання” українських дітей у Росії та в окупованому Криму створили цілу мережу таборів. Тримають там росіяни дітей віком від 4 місяців до 17 років.

Втім, й для того, щоб усиновити викрадену дитину, росіяни мають пройти спеціальне навчання.

Нагадаємо, що Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки депортації українців на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter