Понад 6 тисяч українських дітей потрапили до таборів для “ідеологічного перевиховання” в Росії та Криму

Дата: 15 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На території Росії та тимчасово окупованого Криму створили мережу таборів для “ідеологічного перевиховання” та всиновлення українських дітей. Вона складається щонайменше із 43 закладів, у більшості з яких перебувають діти з України віком від 4 місяців до 17 років.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на звітСистемна програма Росії з перевиховання та всиновлення дітей України”.

Фото з відкритих джерел

Так, за оцінкою дослідників Лабораторії гуманітарних досліджень факультету охорони здоров’я Єльського університету, від 24 лютого 2022 року до цих таборів потрапили понад 6 тисяч українських дітей. Водночас вони припускають, що фактична кількість дітей може бути значно вищою.

Більшість таборів – це оздоровчі заклади, куди дітей відвозять нібито на відпочинок. Решту таборів росіяни використовують для розміщення дітей, яких привезли для виховання або всиновлення в РФ. 

Значну кількість дітей, які перебувають у таборах, вивезли з окупованих регіонів Донеччини та Луганщини, деяких – з Харківської, Херсонської та Запорізької областей. Окупанти тиснули на батьків, щоб отримати згоду на відправлення дітей до таборів. Деякі з опитаних батьків розповіли, що не погоджувалися віддавати своїх дітей до таких закладів, однак їх забрали.

Один з подібних таборів окупанти створили й поблизу Маріуполя. Влітку в тимчасово окупованому селищі Мелекіне російські загарбники вчили дітей стріляти, а також прищеплювали їм ненависть до України.

Нагадаємо, що для того, щоб усиновити незаконно депортовану з України дитину, російські батьки, кандидати на всиновлення, мають пройти спеціальне навчання, де їм, зокрема, пояснюють тонкощі ідеологічного виховання українських дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter