Instagram та Facebook блокуватимуть рекламу про “лікування” гомосексуальності

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Соціальна мережа Instagram та компанія Facebook, яка купила платформу ще 2012 року, блокуватимуть весь контент, пов’язаний з репаративною терапією – антинауковою методикою, спрямованою нібито на зміну сексуальної орієнтації людини з гомосексуальної на гетеросексуальну. 

Про це повідомляє британське видання Dazed.

Компанія попередила, що для запровадження заборони потрібен час, а тому контент, про який повідомляють користувачі, можуть видалити не відразу, хоча додаток підкреслює, що з часом це зміниться. Директорка зі зв’язків з громадськістю соцмережі Тара Хопкінс повідомила, що компанія не допускає дискримінації людей, зокрема за сексуальною орієнтацією та ґендерною ідентичністю. 

“Ми завжди переглядаємо нашу політику і продовжуватимемо проводити консультації з експертами й людьми, що мають особистий досвід, для інформування щодо нашого підходу”,сказала вона. 

Нагадаємо, що так звану репаративну терапію використовують також для зміни ґендерної ідентичності трансґендерних людей та погодження її з приписаною після народження статтю. Нещодавно парламент Німеччини заборонив “лікувати” ЛГБТ-людей, запровадивши штраф у розмірі 30 тисяч євро або навіть обмеження волі до року для тих, хто порушує заборону. Зокрема, покарати можуть батьків та законних опікунів, які примусом чи обманом змусили пройти “терапію” власних дітей.  

Раніше ZMINA розповідала історію відомого християнського активіста зі США, який створив центр репаративної терапії, де людей насильно нібито лікували від гомосексуальності, а згодом зробив камінг-аут. Сім’я 51-річного чоловіка, як він розповів журналістам, була дуже релігійною, а тому він вирішив, що має пройти курс “лікування” від гомосексуальності, який йому спочатку оплатила мати. Після проходження “терапії” чоловік одружився та став батьком двох синів, а згодом відкрив центр “Надія на цілісність”, де вирішив допомагати “лікуватись” іншим ЛГБТ-людям.

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість громадян доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але в більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Тільки за минулий рік експерти налічили 320 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ в Україні. Нещодавно в Житомирі група осіб зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. Однак поліція наразі розслідує справу за статтею “Грабіж”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter