Американець, який 20 років “лікував” геїв, зізнався, що сам гей

Дата: 06 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Відомий християнський активіст зі США, який створив центр репаративної терапії і Сукупність методик, спрямованих на зміну сексуальної орієнтації людини з гомосексуальної на гетеросексуальну. Подібні методики також застосовувалися й іноді застосовуються для зміни ґендерної ідентичності трансґендерних людей та погодження її з приписаною після народження статтю. Світова медична спільнота засуджує репаративну терапію. , де людей насильно нібито лікували від гомосексуальності, зробив камінг-аут. 

Історію Гейма Маккрея розповіло видання Post and Courier.

51-річний Гейм Маккрей ще з дитинства розумів, що відчуває потяг до чоловіків, проте в той час відчував, що з ним щось не так. Він розповів, що ставав жертвою цькування з боку однолітків, які жартома називали його Макгеєм. 

“У мене почалися постійні панічні атаки, я такого раніше ніколи не відчував. Мій мозок казав мені: “Ти йдеш неправильним шляхом”. Але тіло говорило інше”, – розповідає він журналістам. 

Сім’я чоловіка була дуже релігійною, а тому він вирішив, що має пройти курс “лікування” від гомосексуальності, який оплатила його мати. Після проходження “терапії” чоловік одружився та став батьком двох синів, а згодом відкрив центр “Надія на цілісність”, де вирішив допомагати “лікуватись” іншим ЛГБТ-людям. За даними журналістів, сьогодні ця організація має 18 філіалів у різних куточках США.

Лікування в таких центрах проводять за двома методами: деяких ЛГБТ-людей переконують, що потяг до людей своєї статі є неприродним і його можна побороти, проте інколи використовують більш радикальні методи, зокрема електрошок і аверсивну терапію і Під час цієї процедури людям показують еротичні фільми з представниками їхньої статі, а одразу після викликають блювоту..

“Репаративна терапія не просто брехня, вона небезпечна. Я був релігійним фанатиком і нашкодив людям. Деякі кажуть, що намагалися накласти на себе руки через мене і те, що я їм сказав. Я знаю, що людям довелося через мене лікуватися”, – зізнався Гейм в інтерв’ю.

Після камінг-ауту чоловік вибачився перед усіма людьми, яким нашкодив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter