У Німеччині каратимуть людей, які “лікують” геїв від гомосексуальності

Дата: 08 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Парламент Німеччини ухвалив закон, що забороняє застосовувати до гомосексуалів так звану репаративну терапію, спрямовану нібито на лікування гомосексуальності. 

Про це повідомляє BBC.

Репаративна терапія – це антинаукова методика, спрямована нібито на зміну сексуальної орієнтації людини з гомосексуальної на гетеросексуальну. Подібні методики застосовувалися й іноді застосовуються для зміни ґендерної ідентичності трансґендерних людей та погодження її з приписаною після народження статтю.

Про підготування закону, що заборонив “лікування” гомосексуальності, у Міністерстві охорони здоров’я Німеччини розповідали ще минулого року. За даними дослідників, у країні щорічно застосовують репаративну терапію до близько однієї тисячі осіб. Жертви терапії вже після її проходження розповідають, що мають проблеми із психікою та суїцидальні думки. 

Проголосований німецьким парламентом закон запроваджує покарання у вигляді штрафу в розмірі 30 тисяч євро або навіть обмеження волі до року для тих, хто порушує заборону. Зокрема, покарати можуть батьків та законних опікунів, які примусом чи обманом змусили пройти “терапію” власних дітей.  

“Гомосексуальність – не хвороба, і тому не потребує терапії”, – заявив очільник МОЗ країни Єнс Шпан. 

Він також додав, що відповідний закон потрібен, зокрема, для того, щоб постраждалі люди мали чіткі підстави для захисту своїх прав у суді. 

Раніше ZMINA розповідала історію відомого християнського активіста зі США, який створив центр репаративної терапії, де людей насильно нібито лікували від гомосексуальності, а згодом зробив камінг-аут. Сім’я 51-річного чоловіка, як він розповів журналістам, була дуже релігійною, а тому він вирішив, що має пройти курс “лікування” від гомосексуальності, який йому спочатку оплатила мати. Після проходження “терапії” чоловік одружився та став батьком двох синів, а згодом відкрив центр “Надія на цілісність”, де вирішив допомагати “лікуватись” іншим ЛГБТ-людям.

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість громадян доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але в більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Тільки за минулий рік експерти налічили 320 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ в Україні. Нещодавно в Житомирі група осіб зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. Однак поліція наразі розслідує справу за статтею “Грабіж”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter