“Хороших батьків не блокують”: проєкт #Stop_sexтинг запустив подкаст про захист дітей від онлайн-ризиків

Дата: 16 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Проєкт #Stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запустили подкаст “Хороших батьків не блокують”. За словами засновників, він має допомогти батькам захистити своїх дітей від онлайн-ризиків.

Про це пише “Детектор медіа”.

Вестиме подкаст засновниця #Stop_sexтингу Анастасія Дьякова. Разом з експертами вони розбиратимуть реальні ситуації та даватимуть відповіді на найпоширеніші запитання, приміром: що робити, якщо ви застали вашу дитину за переглядом порно; як говорити з донькою, яка спілкується в інтернеті з таємним хлопцем; чи можна читати листування дітей в соцмережах та коли купувати дитині її перший гаджет тощо.

Для прослуховування вже доступний перший епізод подкасту – “Моя дитина побачила війну”. У ньому йдеться про вплив воєнного контенту на дитину. Зокрема, йдеться про те, як батькам убезпечити дітей від такого типу контенту, яким є вплив на сон та ментальне здоров’я, а також про те, що навіть діти за кордоном можуть постраждати від такого контенту, адже для онлайн-контенту немає кордонів.

Відповіді на ці запитання дає Катерина Гольцберг – дитяча та сімейна психологиня.

У лютому ZMINA писала, що група 20-річних хлопців у Києві влаштовувала “вечірки”, куди запрошували дівчат, яким, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією в алкоголь. Після цього молодики проводили прямі ефіри, де на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями. Кожне відео супроводжується сміхом та коментарями із сексуальним підтекстом. Автори заявляли, що роблять такий контент, щоб “показати аморальність жінок”. 

Жінки та дівчата, які постраждали від подібних інцидентів, можуть звертатися по допомогу за телефонами 10215 47 та 116 123. Крім того, можна повідомити про проблему на гарячу лінію “Юрфем: підтримки” за номером 0681455590. Тут потерпілі зможуть отримати юридичну консультацію, їм допоможуть написати заяву в поліцію, зібрати докази, знайдуть адвоката та оплатять його послуги, а за потреби також спрямують на медичну чи психологічну допомогу.

Нагадаємо, що у серпні минулого року у США чоловіка помилково звинуватили в насильстві над сином через фотографії оголеного тіла дитини, які той зробив, щоб надіслати лікарям. Знімки знайшов алгоритм компанії Google, і навіть після розслідування та доведення невинуватості чоловіку не відновили доступу до втраченої через помилкове блокування інформації. 

Читайте також: Все починається з дитинства: захист прав дітей по-медійному

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter