Херсонському колаборанту Леонтьєву повідомили про підозру у викраденні журналіста Олега Батуріна

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Херсонському колаборанту Володимиру Леонтьєву, самопроголошеному “голові” незаконної “Новокаховської військово-цивільної адміністрації”, повідомили про підозру у викраденні журналіста Олега Батуріна.

Відповідна інформація розміщена на сайті Офісу генпрокурора України.

Володимир Леонтьєв. Скриншот з відео

За даними слідства, Леонтьєв разом із радником ватажка терористичного угрупування на окупованій Донеччині Валентином Мотузенком віддав наказ викрасти журналіста каховського видання “Новий день” Батуріна через його громадянську позицію і професійну діяльність.

Медійника утримували з 12-го по 20 березня прикованим до батареї в холодному приміщенні, допитували та били. Згодом його відпустили. Журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеня.

Лєонтьєва підозрюють в жорстокому поводженні з цивільним населенням на окупованій території, інших порушеннях законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, Батурін зник у Каховці 12 березня: у той день близько 16-ї години йому зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка знаходиться неподалік дому. За пів години він пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи, обіцяв повернутися через 20 хвилин, але не повернувся.

Журналіста привезли до приміщення раніше захопленого райвідділу поліції, де прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Відпустили чоловіка 20 березня. 

На початку липня бойовику так званої “ДНР”, який наказав викрасти та побити Батуріна, повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter