Окупанти відпустили журналіста Олега Батуріна

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти відпустили журналіста Олега Батуріна, який зник у Каховці на Херсонщині 12 березня.

Про це повідомив його колега, журналіст Іван Антипенко на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Івана Антипенка

“Говорив з ним, дуже радий був почути голос друга”, – повідомив він.

Через сторінку своєї сестри Ольги Батурін розповів, що окупанти схопили його на Каховській автостанції схопили, били, принижували, погрожували, обіцяли вбити.

“Майже вісім днів. 187 годин полону. Практично без їжі. Кілька днів майже без води. Без мила, без змінного одягу. Не розуміючи, де я. Але вони чітко знали, за що. Вони хотіли зламати, розтоптати. Показати, що буде з кожним журналістом: тебе позбавлять. Тебе вб’ють”, – написав журналіст.

Він наголосив на тому, що мав можливість виїхати за кордон або в велике місто.

“Але своїм життям я хотів довести, що можна жити в невеликому містечку і всіма своїми вчинками намагатися зробити його кращим. Так, нехай Каховка не ідеальне місто, але воно моє рідне. Я його дуже люблю. Тут живуть мої друзі, які розділяють мої цінності, тут живуть мої рідні, тут є безліч людей, якими я пишаюсь. Моє серце назавжди з вами. Так само я люблю свою рідну Херсонщину”, – написав він.

Батурін розповів, що майже вісім днів сидів з низько нахиленою або покритою головою.

“Вони боялися, що я можу побачити їхні обличчя. Але показувати своє, сестричко, я не боюся”, – сказав він.

Про зникнення Батуріна 12 березня повідомила його дружина. За її словами, близько 16:00 журналісту зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка знаходиться неподалік будинку журналіста.

О 16:30 він пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи, обіцяв повернутися через 20 хвилин, але не повернувся.

За повідомленням місцевих чатів у соцмережах, близько 16:50 біля автостанції перебували російські військові.

Також 12 березня під час мітингу у цьому ж місті російські окупанти викрали координаторку щоденних акцій протесту та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Жінка брала активну участь в організації проукраїнських мітингів проти окупації в Мелітополі. З 1 березня вони тривали в місті щодня. Про її місцезнаходження досі нічого не відомо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter