Бойовику “ДНР”, який наказав викрасти у Каховці журналіста Олега Батуріна, загрожує до 12 років за ґратами

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Бойовику так званої “ДНР”, який наказав викрасти та побити журналіста каховського видання “Новий день” Олега Батуріна, повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Батурін зник у Каховці 12 березня: у той день близько 16-ї години йому зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка знаходиться неподалік дому. За пів години він пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи, обіцяв повернутися через 20 хвилин, але не повернувся.

Журналіста привезли до приміщення раніше захопленого райвідділу поліції, де прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Відпустили чоловіка 20 березня. 

За даними слідчих, наказ про викрадення у змові з іншим представником окупаційної влади віддав так званий “радник голови ДНР” і керуючий незаконним збройним формуванням на території Каховського району Херсонщини.

У повідомленні правоохоронці не вказують імені підозрюваного, однак журналісти херсонського видання “Мост” зазначають, що мова йде про Валентина Мотузенка

Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Валентин Мотузенко. Фото: Мост

Нагадаємо, що, за даними Інституту масової інформації, через російську агресію Україна стала найнебезпечнішою країною для роботи журналістів у світі. З початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла понад дві сотні злочинів проти журналістів та медіа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter